Kan skilpadden min svømme i bassenget? - Reptilsyltetøy (2024)

Mange skilpaddeeiere som har basseng synes det ville være en morsom aktivitet å la skilpaddene svømme med dem. Selv om det er mange fordeler med å la skilpadden svømme og nyte utendørs, er det også mange forskjellige faktorer å huske på for å gjøre opplevelsen trygg for kjæledyret ditt.

Så kan skilpadden min svømme i bassenget?Nei, ikke hvis det er et klorbasseng; skilpadden din vil være tryggere i et barnebasseng, hestetrug eller koi-dam tilpasset dens behov.

Nedenfor kan du lese mer om fordeler og ulemper ved å la skilpadden svømme i bassenget. Du finner også en detaljert veiledning for å skape og vedlikeholde et trygt bassengmiljø for skilpadden din. Svømming kan være en veldig morsom og nyttig aktivitet så lenge du tar de riktige forholdsregler!

Fordeler med å la skilpadden din svømme

Å nyte sollys, frisk luft og åpen plass er fantastisk for kjæledyrskilpadden din! Den vil kunne oppleve naturen på en måte den aldri har gjort før.

De vil få mye naturlig lys og næringsstoffer fra solen

Hvis du er en kjæledyrskilpaddeeier, er du kjent med solevanene deres og har mest sannsynlig et soleoppsett i skilpaddens akvarium. Men ingenting kan slå naturlig sollys!Kunstig UVB-lys kan definitivt være tilstrekkelig for skilpadden din, men det er enda bedre å sole seg i en mer naturlig setting.

Skilpadden din vil få puste inn frisk luft

Skilpaddens akvarium er mest sannsynlig innendørs og kan være utsatt for noen forurensninger, spesielt hvis tanken deres er i nærheten av kjøkkenet. En annen ulempe med innemiljøet er at luftsirkulasjonen ikke alltid er bra.

Å gå utendørs og puste inn frisk luft ligner mye mer på hva skilpadden din ville oppleve hvis den levde i naturen. Den vil få en pause fra støv og bedervet luft den møter i sitt innendørs habitat.

Can My Turtle Swim in the Pool? - Reptile Jam (1)

Skilpadden din vil ha rikelig med plass

Uansett hvor stor innendørs tanken din er, vil utendørs alltid gi et mye større område for skilpadden din å utforske. Kjæledyret ditt vil unnslippe enhver klaustrofobi det føler i akvariet. De fleste skilpadder liker å gå rundt i forskjellige habitater og se hva de har å tilby!

Ulemper ved å la skilpadden din svømme

Dessverre er det noen negative punkter ved å la skilpadden svømme i bassenget. Fra dårlig vær til mulige rovdyr, her er noen ting å se etter.

Skilpadden din vet kanskje ikke hvordan den skal reagere på dårlig vær

Fordi kjæledyrskilpadden din bor innendørs, er den ikke vant til å bli utsatt for regn eller annet dårlig vær.Den vet kanskje ikke hvordan den skal regulere kroppstemperaturen når temperaturen utendørs svinger.

Andre dyr kan utgjøre en trussel for skilpadden din

Innendørs vil skilpadden din sannsynligvis ikke møte andre dyr. Selv om du eier andre kjæledyr, finner de sannsynligvis aldri veien inn i skilpaddens tank. På grunn av dette,skilpadden din har kanskje ingen anelse om hvordan den skal forsvare seg mot potensielle rovdyr.

Can My Turtle Swim in the Pool? - Reptile Jam (2)

Folk kan prøve å håndtere skilpadden din

Hvis du lar skilpadden din tilbringe tid ute eller i bassenget uten tilsyn, er det mulig at naboer eller andre mennesker kommer innom og vil leke med kjæledyret ditt.Selv om de har gode intensjoner, vet ikke alle den riktige måten å håndtere en skilpadde på.

Situasjonen kan ende med skade på skilpadden eller personen som prøver å håndtere den hvis kjæledyret ditt føler seg truet og blir aggressivt.

Et basseng ment for mennesker kan inneholde farlige kjemikalier

Du bør vanligvis unngå å plassere skilpadden i vann som inneholder klor. Ammoniakk og nitrater er vanligvis mindre et problem i bassenger, men det er likevel lurt å sjekke vannnivåene for å sikre at de er trygge for kjæledyret ditt.

Skilpadden din kan spre sykdommer til mennesker

Selv sunne skilpadder kan bære salmonellasom kan spre seg til deg hvis du svømmer i samme basseng. I tillegg, fordi det er vanlig å svelge vann mens du svømmer, kan du få i deg kjæledyrets avfall. Dette kan forårsake helseproblemer.

Bassengfiltre kan være et problem for små skilpadder

Hvis du lar skilpadden svømme i et stort basseng med filter, er det en mulighet for at de kan bli sugd opp og skadet eller til og med drept. Hvis du velger å la skilpadden svømme i et basseng med filter, må du holde et konstant øye med dem for å sikre deres sikkerhet.

Can My Turtle Swim in the Pool? - Reptile Jam (3)

Opprette et trygt bassengoppsett for skilpadden din

Det er ikke vanskelig å lage et trygt bassengoppsett for skilpadden din å tilbringe tid i, men det er ganske mange faktorer å ta hensyn til.

Barnebassenger og sollys

Den enkleste måten å sette opp et trygt bassengmiljø for skilpadden din å svømme i, er å kjøpe et barnebasseng i plast (ikke et oppblåsbart).Når du har bassenget ditt, vil du plassere det i et område som får mye direkte sollys, slik at kjæledyret ditt kan drikke opp alle næringsstoffene fra solen.

Viktigheten av skygge

Mens naturlig sollys bør være din førsteprioritet når du velger et sted å sette opp bassenget ditt, vil du også skape litt skygge der skilpadden din kan gå for å kjøle seg ned. Dette er viktig i varmt vær fordi barnebassengene er så grunne at vannet varmes opp veldig raskt.

Et plastbord som du kan flytte på som solen gjør, er en enkel måte å gi skygge på.Det er ikke foreslått å plassere noe direkte over bassenget for å skape skygge fordi det faktisk kan fange varmen, som er det motsatte av det du prøver å gjøre.

Se opp for vinden

Selv om det ikke er en veldig vindfull dag, er det en sjanse for at et vindkast kan komme og snu bassenget ditt. For å unngå dette,plasser noe tungt som en murstein eller sem*ntblokk på bunnen av bassenget. Ikke bare vil et omvendt basseng sjokkere og skremme skilpadden din, men den kan potensielt bli skadet eller vandre bort også.

Can My Turtle Swim in the Pool? - Reptile Jam (4)

Legg til tilbehør

Du bør legge til noe morsomt tilbehør til bassenget ditt slik at skilpadden din ikke kjeder seg. Du vil heller ikke at de skal føle at de er ute i det åpne vannet og ikke har noe sted å rømme eller gjemme seg.Legg til en hule, noenfalske planter, og et baskingområde, og bassenget ditt skal være godt å gå!

Se på temperaturen

Bassenget bør alltid være i området 75 til 86 grader Fahrenheit. Du bør sjekke det med et termometer minst en gang i timen. Hvis vannet blir for varmt, er det en veldig reell risiko for å koke skilpadden din levende. På den annen side, hvis vannet er for kaldt, kan skilpadden din slite med å opprettholde kroppstemperaturen.

Overvåk skilpaddens oppførsel

Hvis skilpadden din ser ut til å lukke øynene ofte og i lange perioder, er det sannsynlig at det er en slags kjemikalier i vannet som irriterer dem.Hvis du merker dette eller annen uvanlig atferd, fjern skilpadden fra bassenget og plasser den tilbake i innendørsmiljøet.

Andre muligheter

Hestetrau og koi-dammer er andre alternativer hvis du ikke vil bruke et barnebasseng.Hvis skilpadden din foretrekker dypt vann, er et hestetrau det beste valget.Hvis du velger å gå med en koi-dam i bakken, må du ta noen forholdsregler for å sikre at det er trygt for kjæledyret ditt.

Koi-dammen din må ha utmerket filtrering. Du må også sørge for at den ikke inneholder noen farlige kjemikalier, inkludert de du bruker til å rense dammen.

Can My Turtle Swim in the Pool? - Reptile Jam (5)

Slik rengjør du skilpaddens basseng

Sammenlignet med å rengjøre skilpaddens akvarium, bør rengjøring av bassenget være en lek! Tøm den for alt tilbehør og tøm ut vannet. Når bassenget er tomt, skyll det med en slange.Du vil sørge for at det ikke er igjen alger eller avfall inne i bassenget.

Bruk en slange til å spraye ned tilbehøret du oppbevarte i bassenget. Deretter kan du fylle den på nytt, enten la vannet sitte i 24 timer eller legge til avklorert formel for å kondisjonere vannet. Fordi barnebassenger vanligvis ikke har et filter, må du fullføre denne prosessen en gang om dagen eller annenhver dag.Hold øye med vannet; den skal aldri avgi vond lukt eller inneholde alger.

Konklusjon

På slu*tten av dagen er risikoen ved å la skilpadden svømme i et klorbasseng ment for mennesker langt større enn fordelene.Skap i stedet et trygt bassengmiljø for skilpadden din og overvåk nøye dens temperatur så vel som kjæledyrets oppførsel.Så lenge du er nøye med å følge retningslinjene ovenfor, skal skilpadden din ha det flott å svømme og nyte naturen!

Kilder:

https://www.quora.com/Can-my-turtle-swim-in-the-pool#:~:text=salmonella%20ad%20pa-,Depends%20on%20the%20pool%2C%20in%20general% 20I%20ville%20sier%20nei,irriterte%20huden%20og%20øynene.&text=senere%20var%20hjerteskjærende.-,Hvis%20det%20var%20et%20basseng%20av%20den%20riktige%20ogtemperaturen%20%20 2C%20og%20filtrering%2D%20sikkert.

http://www.turtleforum.com/forum/upload/index.php?/forums/topic/40062-swimming-pool/

https://pethelpful.com/reptiles-amphibians/Outdoor-Turtle-Setup

http://www.anapsid.org/reslider.html#:~:text=Water%20Heater,and%20you'll%20cook%20it.

Relaterte innlegg:

  • Box Turtle vs Painted Turtle - Hva er forskjellen?
  • Kan en skilpaddetank være for dyp?
  • Kan en skilpadde og en skilpadde leve sammen?
  • Hvor lenge kan en skilpadde gå uten et UVB-lys?
Kan skilpadden min svømme i bassenget? - Reptilsyltetøy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6118

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.