11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (2024)

Vă povestim, astăzi, despre un loc tare frumos, care nu credeam că va rivaliza cu cele mai exclusiviste stațiuni ale lumii. La noi, pe primul loc în materie de exotic pur, erau insulele Maldive, Mauritius, Bali și Insulele Capului Verde. Asta până am ajuns, la finalul anului trecut, în Mexic și am văzut Cancun, iar clasamentul nostru provizoriu, ce-i drept, a fost dat peste cap. Am pune Cancun, în top 3 destinații exotice “must see”. Încă nu ne-am decis pe ce loc! De ce? Iată!

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (1)

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (2)

Cancun este mai mult ca perfectul în materie de vacanțe exotice. Este locul potrivit unde să ajungi ca să vezi plaje fabuloase, să vizitezi temple mayașe și Riviera Maya.

OBIECTIVE TURISTICE ÎN CANCUN. CE POȚI SĂ FACI ÎN CANCUN?

1. PLAYA DEL CARMEN – PLAJE SUPERBE, CU NISIP ALB ȘI APĂ TURCOAZ

Așteptări mari de la plajele Mexicului nu am avut. Chiar deloc. M-am dus curioasă să văd ce are să-mi ofere partea aceasta de lume în care nu ajunsesem până acum. Îmi închipuiam că voi vedea o plajă, doi palmieri și o apă bună de baie și cam atât. Până am ajuns în zona Cancun, iar cu primul pas în Playa del Carmen, pe Riviera Maya, mi-am dat seama că este paradis. Este ilustrata perfectă din pozele de pe Instagram: o plajă generoasă cu nisip alb și fin de ai senzația că este doar a ta, Oceanul Atlantic de un turcoaz ireal și palmieri frumos desenați pe un cer bleu. Caraibe pur. Se aud doar valurile timide și țipete de pescăruși.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (3)

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (4)

Cazare găsești AICI.

2. INSULA COZUMEL (insula rândunelelor) – este cea mai mare insulă mexicană din Caraibe, locul nimerit să faci scufundări, dacă ești pasionat, sau să lenevești pe o plajă cu nisip alb. Mi-a plăcut tare pentru că era liniște și semăna, cumva, cu Vama Veche a noastră, în timpurile ei de glorie. Insula Cozumel este lungă de 50 km şi lată de 16 km și se ajunge rapid din Playa del Carmen cu feribotul în vreo 40 de minute. Costă 20 de dolari dus-întors.TIP: Cel mai bine ca să explorezi zona ar fi să-ți închiriezi o mașină, cu 40 – 60 de dolari pe zi, pentru că taxiurile sunt foarte scumpe. Ne-au cerut pentru 10 kilometri până la plajă 30 de dolari.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (5)

Cazare găsești AICI.

3. TULUM – Când spui Tulum spui, mai întâi, civilizația maya. Templele mayașe au fost construite chiar pe malul oceanului, cu valuri de un turcoaz ireal, iar priveliștea este de-a dreptul incredibilă. Când am ajuns aici nu mi-a venit să cred ce văd în fața ochilor. M-am tot gândit: ce loc strategic și frumos au ales mayașii să-și ridice templele. După ce am văzut situl arheologic, cam aglomerat, ce-i drept, mi-am tras sufletul la un bar chill pe plajă. Tulum se află la circa 150 de km distanță de Cancun, poți ajunge ușor cu autobuzele locale, care sunt foarte ieftine.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (6)

Cazare găsești AICI.

4. CANCUN CITY ȘI VIAȚA DE NOAPTE TREPIDANTĂ – COCO BONGO – Zona hotelieră din Cancun este impresionantă. Este întinsă pe 21 de kilometri, de-a lungul bulevardului Kukulcan, unde sunt toate lanțurile hoteliere luxoase ale lumii și, pe bună dreptate, pentru că plaja este senzațională: muult alb și turcoaz. Pe lângă hoteluri, sunt parcuri, magazine, monumente, dar și localul unde poți vedea celebrul spectacol Coco Bongo – un show antrenant și high tech, cu acrobați, trupe live și DJ renumiți, aplaudat până și de CNN.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (7)

Cazare găsești AICI.

5. ISLA MUJERES – Un alt loc frumos și de neratat aflat la 13 km de Cancun este Insula Femeilor (Isla Mujeres), sau mai bine zis,sanctuarul zeiţei dragostei, al fertilității și al Lunii .Este raiul celor care vor să vadă viața marină, să facă scufundări, dar și al celor care vor să stea la soare, departe de agitația străzilor din Cancun.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (8)

Cazare găsești AICI.

6. CENOTE – Sunt ochiuri de apă verzui în junglă – piscinele naturale ale Mexicului. Mayașii le vedeau ca poarta deschisă spre lumea spirituală. Aici, la cenote, aduceau sacrificii zeului mayaș al ploii Chaac. Ce poți să faci la cenote? Să le vezi cu barca, să faci baie, scuba sau snorkeling sau să participi la un ritual de purificare făcut de un preot maya. Eu una… m-am mulțumit cu privitul. (sursa foto: everysteph.com).

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (9)

7. CHICHEN ITZA – Chichén Itzá este unul dintre cele mai bine păstrate situri arheologice din peninsula Yucatan. Piramida construită perfect, capodopera a lumii moderne, a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Are 24 de metri înălțime și este dedicată zeului șarpe KuKulkan. Legenda spune că în zilele echinocțiului – 21 martie și 23 septembrie – șarpele apare ca o umbră și coboară din vârful piramidei. Sunt mii de turiști care vin să vadă minunea. Se ajunge cam în 2 ore și jumătate din Cancun, pentru că situl este la peste 180 de kilometri distanță.(sursa foto: secretoo.com).

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (10)

Cazare găsești AICI.

8. COBA – Principala piramidă din Coba, Nohoch Mul are 42 de metri înălțime și este cea mai înaltă din peninsula Yucatan. E fun să te urci pe ea și să vezi cum arata jungla de sus. Coba este considerat unul dintre cele mai importante orașe ale Mesoamericii, un fel de nod al drumurilor mayașe.

Cazare găsești AICI.

9. HOTELURI DE LUX ȘI CAZĂRI EXCLUSIVISTE
Playacar, în sudul Playa del Carmen, este o zona rezidențială imensă în care sunt hoteluri de cinci stele, terenuri de golf, magazine cochete, case de vacanță colorate, unde intri doar dacă ești rezident sau ești cazat la un hotel din incintă. Este safe, cu bariere, unde chiar și taximetriștii trebuie să se legitimeze, iar dacă nu ai brățară de la un hotel din interior nu te vor primi.

Cazare găsești AICI.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (11)

10. MÂNCARE DELICIOASĂ ȘI TEQUILA
Dacă tot ești în Cancun, nu cumva să ratezi o porție sănătoasă de guacamole, tortillas, taco și burrito, evident, stropite cu un shot de tequila autentică. Până să vin în Mexic nu-mi plăcea deloc tequila, dar aici am descoperit, de fapt, că este o băutură chiar plăcută și nu te doare capul a doua zi chiar dacă nu mai ții minte numărul paharelor consumate.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (12)

11. VREMEA

Un motiv deloc de neglijat este vremea! Cancun se bucură de vreme bună mai tot timpul anului, dar cea mai faină perioadă în care poți să te bucuri de plajele însorite fără pic de nor și fără umezeală sau caniculă este între lunile decembrie și aprilie. Este perfect… pentru o vacanță perfectă.

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (13)

Cum e vremea în Cancun în ianuarie: 28° C

Cum e vremea în Cancun în februarie: 30° C

Cum e vremea în Cancun în martie: 31° C

Cum e vremea în Cancun în aprilie: 32° C

Cum e vremea în Cancun în mai: 34° C

Cum e vremea în Cancun în iunie: 34° C

Cum e vremea în Cancun în iulie: 34° C

Cum e vremea în Cancun în august: 35° C

Cum e vremea în Cancun în septembrie: 34° C

Cum e vremea în Cancun în octombrie: 32°C

Cum e vremea în Cancun în noiembrie: 30° C

Cum e vremea în Cancun în decembrie: 29° C

UNDE VĂ CAZAȚI?

Vedeți mai multe opțiuni de cazare AICI!

11 motive pentru care trebuie să ajungi în Cancun măcar o dată-n viață (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5878

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.